Nye boliger på Gausel

Del på Facebook
Mange har sikkert lurt på hva som kommer på tomten til Edlandsgården der blant annet Kampsportsenteret holdt til inntil det brant på nyttårsaften for fire år siden.

//Tekst og bilder: Grethe Eriksen

Eierne av branntomten sto etter brannen ovenfor et valg om å bygge opp igjen lignende det som var, eller satse på noe helt annet.  De var tidlig i kontakt med flere matvarekjeder og endte opp med en intensjonsavtale med en av dem. I tillegg hadde de god kontakt med planavdelingen i kommunen som tidlig plantet ideen om å søke reguleringsendring og kombinere bolig og næring. Bygging av flere boliger langs kollektivaksen mellom Stavanger og Sandnes har lenge hatt høy prioritet i kommunen vår.

Det kombinerte bolig- og næringsbygget er tegnet av Aros arkitekter og byggefirmaet Jærentreprenør er engasjert til å oppføre bygningene. Ifølge prosjektleder Jan-Egil Ormøy står familiebedriften Edlandsgården bak satsingen.  Det var morfar Martin Edland fra Gausel som startet firmaet tilbake i 90-årene

Kiwi åpner først

Dagligvarebutikken Kiwi flytter inn i bygget først.  Åpningen er planlagt til august dersom opparbeidelse av uteområder og fasader tillater det.  Leilighetene er innflytningsklare i 4. kvartal 2022.

For familien Edland har det alltid vært viktig med god kvalitet og skikkelige prosesser. Det gjenspeiles i valg av samarbeidspartnere, planløsninger og materialvalg.

Boliger med høy standard

Det er planlagt 25 leiligheter fordelt på tre bygg.  Størrelsene blir fra ca. 60 til 220 m2, og det kan velges løsninger med ett, to eller tre soverom.  Alle får solrike balkonger, terrasser eller takterrasser. Mange med flott fjordutsikt.  Matvarebutikk på nær 1000 m2 i første etasje vil gi rask og enkel tilgang til det daglige behovet for matvarer.

Leilighetene leveres med høykvalitetskjøkkenet Svane, som ifølge salgsprospektet lages av stolte, danske håndverkere.  Det kan velges mellom ulike kjøkkeninnredninger, blant annet Raw-serien som kjennetegnes med smart-håndtak innfrest i front, sort ramme og en rekke muligheter for individuelle tilpasninger. Her ligger ikke et enkelt og billig kjøkkenforslag i bunn med høye tilleggskostnader dersom en velger noe annerledes eller ekstra.

Videre har leilighetene høy standard med 1-stavsparkett, ekstra takhøyde, listfri utførelse for tak og vindu og isolerte innervegger.  Valget av materialer og løsninger er skreddersydd for trivsel og velvære

– Den typiske kjøper er gjerne en godt voksen person eller et par med tilknytning til bydelen, forteller Ormøy. De minste og største leilighetene ble solgt først, men det er fremdeles noen ledige leiligheter.  De fleste er i størrelsene 101 og 102 m2 og det er en igjen i toppetasjen på hele 223 m2.

Vi flytter ikke langt

Ekteparet Lise-Lotte og Aksel Horvei er blant kjøperne.  Aksel forteller: – Da vi for 25 år siden solgte vårt hus på Stokka og kjøpte leilighet på to plan (2. og 3. etasje) i Jotunet på Frøystad gård, visste vi at utvendig og innvendig trapp ville kunne bli en utfordring med årene. Da vi begge var kommet i 70-årene og Lise-Lotte begynte å få hofteproblemer, begynte vi derfor å se oss om etter noe annet. Vi liker utsikt, så vi ville gjerne opp fra bakkenivå, men med heis.

Lise-Lotte og Aksel Horvei flytter fra trapper på Frøystad til lettstelt på Gausel.

-Vi tenkte også så langt fremover at det kunne bli slutt med bilkjøring for å handle mat, så vi ville ha matvareforretning nært innpå. Vi har trivdes veldig godt her på Frøystad, og vi liker å gå tur i området, så vi hadde ikke noe ønske om å flytte tett inn mot byen. Derfor, da  ”Øvre Gauselvågen” ble presentert med matvarebutikk i første etasje, og vi der fant en leilighet som passet oss i størrelse, slo vi til.

Tenker du i samme bane som Lise Lotte og Aksel er det bare å ta kontakt med megler via https://o-gv.no/