Ny boutique klinikk i Gamleveien

Daglig leder Fayroz Chamdid tilbyr kosmetisk og paramedisinsk tatoveringsteknikk. Hun jobber i hovedsak med korrektivt arbeid, permanent makeup, fjerning av permanent makeup og rekonstruering av kroppsområder som for eksempel areola etter kreft.
Del på Facebook
I Gamleveien på Hinna er det nylig åpnet en boutique klinikk som tilbyr blant annet permanent makeup, negle- og fotbehandlinger, hårfjerning, hudpleie og brudepakker.

// Tekst og foto: Ingrid Smistad

Daglig leder på Dashing Medical Day Spa kan friste med deilig kaffe til nysgjerrige naboer, og en uforpliktende konsultasjon.

Daglig leder i Dashing, Fayroz Chamdid, er en av svært få behandlere i Norge som spesialiserer seg innen kosmetisk og paramedisinsk tatoveringsteknikk. Hun jobber i hovedsak med korrektivt arbeid, permanent makeup, fjerning av permanent makeup og rekonstruering av kroppsområder som for eksempel areola etter kreft og rekonstruering av hårfolikker på menn og kvinner som er blitt tynne eller har mistet håret.

– Utdanningen min har jeg tatt i Europa og jeg har gått i lære hos de beste i feltet. I tillegg jobber jeg som hudterapeut og utfører behandlinger innen avansert hudpleie og har lagt min elsk på “problem” hud. Jeg har en videreutdanning i flere av behandlingene jeg utfører, og jeg kurser også andre i kosmetiske behandlinger. Klinikken har samarbeidsavtaler med både offentlige og private aktører. Vi avholder kurser i ulike behandlinger og tilbyr læretid etter endt sertifisering, forteller Fayroz.

Fayroz beskriver seg selv som visjonær, og da hun oppdaget det perfekte bygget på Hinna, la hun hyttedrømmen på hyllen og satset på egen klinikk.

– Jeg går all-in når jeg bestemmer meg for noe. Mine faste kunder har fulgt meg gjennom årene uavhengig av lokasjonen. Men jeg hadde spart og skulle kjøpe meg hyttetomt, så kjørte jeg forbi dette bygget og sa til meg selv «Dette er perfekt». Null lån fra banken, ingen forskudd på arv, bare en trebarnsmor som elsker å vise verden at vi kvinner får til alt, sier Fayroz stolt.

Trygt og pålitelig

Fayroz beskriver Dashing som unik, fordi behandlingene er unike og produktene er utvalgt med omhu. Klinikken har fokus på å være oppdatert og i fronten på siste skrik, gitt at det er trygt og pålitelig.

– Dashing har alle de standard behandlingene innen negler, hud og hår, men kjernen her er ulik noen annen. Vi driver ikke kommersielt, hvilket betyr at vi takker nei til kjente og store merkevarer. Vi skal ha en rød tråd som skal være tuftet på absolutt ærlighet til sluttbruker, og om det blir noe slakk i kvaliteten så er det ikke rom for noens produkter i hyllene eller i behandlingene våre, sier Fayroz.

Hvert eneste produkt som tas inn på Dashing skal være fri for kjemikalier og irriterende stoffer.

– Kan vi ikke tyde ingredienslisten så er det heller ikke noe huden trenger. Da kan du heller gå hjem og smøre deg med en god olivenolje. Folk har glemt at naturen har svarene på det vi trenger for å opprettholde vitalitet og sunnhet. Huden som er vårt største organ, må behandles med ytterst respekt, sier Fayroz.

Alle kan komme på en uforpliktende konsultasjon, og Fayroz presiserer viktigheten med at kundene må være helt trygge før de starter på en behandling. Spesielt de store og mer inngripende jobbene, hvor mye informasjon må utveksles begge veier.

Det lille ekstra

Dashing er en fasjonabel boutique klinikk med fokus på høy kvalitet ifølge daglig leder. Her skal kundene bli møtt med det lille ekstra. Noen kommer innom bare for å drikke kaffe, rett og slett fordi lokalene er så usedvanlig behagelige. Det spilles blues musikk, dufter Oud av flytende gull, og serveres himmelsk kaffe. Til og med kaffekoppen og biscottien er delikate.

– Alt sammenlagt leverer vi prima kvalitet, og det liker kundene. Hos oss er det alltid åpne dører, om det så bare er en kaffe eller drøs. Kom og bli kjent med naboen din! Jeg er Libanesisk og varmblodig, vi elsker når naboene våre gjør seg til kjenne, sier Fayroz.

Plasseringen på Hinna var noe tilfeldig, men ifølge trebarnsmoren er lokasjonen perfekt i et område hun beskriver som «upstream» og «boujee». Hun falt for det hvite murbygget med gratis parkering like utenfor døren, rullestol-vennlige lokaler i et rolig og trygt område.

Det lille ekstra

Mottakelsen av klinikken har ifølge Fayroz vært fantastisk, med fornøyde og lojale kunder. Hun legger vekt på viktigheten med å ikke bli for store for raskt, slik at de blir upersonlige, men heller bygge seg opp gradvis.

– Kundene er alt fra de som elsker å drikke prosecco på mandager, unge som biter negler til eldre som ønsker å tatovere lepper i stedet for den slaviske leppestiften. Vi har i tillegg en del menn som faktisk kommer på både ansiktsbehandlinger og neglebehandlinger. Typisk mekanikere og rørleggere som utsetter hendene for mye forurensing. Klinikken har også ambulerende skjenkebevilling til type brude-pakker og utdrikkingslag, sier Fayroz avslutningsvis.