Med hjerte for Hinna Park

Trine-Lise Giske og Celin Trana brenner for interiørarkitektur og merkevarebygging. De trives i nye kontoret på Fjordpiren.
Del på Facebook
I Hinna Park, nærmere bestemt i Fjordpiren, har interiørarkitektene Trine-Lise Giske og Celin Trana etablert sitt arkitektkontor Monkey Studio, som i dag har vokst til totalt fem ansatte.

//Tekst og foto: Cecilie Skram Gil

-Som student har man mulighet til å være kreativ. Da vi jobbet sammen i et større arkitektkontor, følte vi at vi at den delen av arbeidet ble vektlagt veldig liten tid, sier partner og Interiørarkitekt MNIL, i Monkey Studio, Trine-Lise Giske. Derfor valgte Giske og Trana å ta tilbake følelsen og eierskapet over kreativiteten, og startet sitt eget interiørarkitektfirma som nå har flyttet inn i flotte lokaler i Hinna Park.

Interiørarkitektur er mer enn bare god design

– God research og å gjøre et ordentlig dypdykk i kundene våre, for å forstå dem og deres behov, er en viktig del av jobben som interiørarkitekt i Monkey Studio. I store bedrifter jobber man ofte i et maskineri hvor det er om å gjøre å produsere mest, og å tjene mest mulig penger. Da kan man fort glemme verdiene til kunden, og hva de har lagt ned i å bygge sin egen merkevare. Kundene skal oppleve at de er ivaretatt og sett, og de skal føle seg viktige, sier partner i Monkey Studio, Interiørarkitekt CelinTrana.

-Å spisse og å løfte den allerede eksisterende merkevaren er kjempeviktig for oss i et samarbeid med en kunde sier Giske.

Kundene våre skal få tett oppfølging og vi skal være hands-on i de prosjektene vi jobber med, slik at kundene får både skreddersøm, men også en garanti for, og en opplevelse av at vi har forstått dem. Vi ser på interiørarkitektur som et verktøy for å underbygge deres merkevare forteller Trana.

Har tegnet både Sirkus Renaa og baren ZIP4020 i Hinna park

Interiørarkitektene har tegnet blant annet Sirkus Renaa og den nye baren som åpner på Stadionparken, ZIP4020, samt jobbet med flere sterke merkevarer gjennom de tre siste årene de har drevet sammen.

-I og med at vi også ønsker å jobbe med merkevarebygging, er hotell og restauranter spennende prosjekter. Vi liker å jobbe konseptuelt, og da er hospitalitybransjen perfekt for Monkey Studio, sier Trana.

Trine-Lise Giske forteller at de gjorde mye research da de startet sammen. De sonderte terrenget og kartla konkurrentene, både på Øst- og Vestlandet og fant ut at det var mange både i Oslo og Bergen som tok markedsandeler her i regionen når det kom til hospitalitydesign. Med ønske om å jobbe med merkevarebygging og konsepter, fant de ut at det var helt naturlig at det var i dette markedet de skulle satse, og de ser at det er mange som ønsker deres tjenester innenfor denne bransjen.

Kortreist knutepunkt i Hinna Park

For duoen i Monkey Studio har det vært viktig at beliggenheten er lett tilgjengelig for både kunder og ansatte.

-Trine-Lise bor på Vaulen og jeg bor på Boganes, så for oss er dette kortreist, sier Trana.

-Hinna park er i en spennende utvikling. For de ansatte er det lett å komme hit med bil eller kollektivtransport, og vi kan trene, før eller etter jobb, handle på veien hjem og ikke minst kjøpe god overtidsmat om vi behøver det. Hinna Park har alt, så dette er et knutepunkt for oss, både når det kommer til jobb og i hverdagen forteller Celin Trana.

Har store planer for framtiden

Vi har i dag tre dyktige ansatte, og vi skal vokse fornuftig. På sikt ønsker vi å åpne vårt eget kreative studio her på Hinna, bestående av arkitektur og fremtidsrettet design, som også skal huse en interiørbutikk, forteller Giske.

Hvilke planer har dere for framtiden?

-Vi er på jakt etter en tomt her i området hvor vi kan bygge det studioet vi drømmer om. I dag etableres det mange kreative bedrifter i Stavanger Øst, men alle kan ikke være der. Det skjer så utrolig mye spennende her på Hinna, så det er her vi ønsker å være også i framtiden.

-På sikt skal vi bli det foretrukne interiørarkitektstudioet i Norge. Og så skal vi åpne et studio i London, sier Trana. Det skal vi tørre å si høyt!