Lån deg en bok

Midt i sentrum av Stadionparken kan du låne bøker for små og store.
Del på Facebook
På Stadionparken kan du nå låne deg bøker fra Stavanger bibliotek på Sølvberget. Og det finnes så mange gode grunner for at man bør løfte blikket opp av mobiltelefonen og heller vende det ned i en god bok.

//Tekst og foto: Cecilie Skram Gil

I samarbeid med Stavanger bibliotek og Sølvberget, har det nå kommet et nytt tilbud til beboerne i Hinna kommunedel.

Nå er det så enkelt at man kan laste ned en app, hvor man også får tilgang til lånekort fra biblioteket. Appen heter «Bibliofil», og det er selvfølgelig gratis å låne bøker.

Ta med deg lånekortet, scann det i automaten, og vipps, så har du tilgang på en mengde spennende bøker. I bokautomaten kan man også selvfølgelig levere tilbake bøker man har lånt fra biblioteket.

Mange gode grunner til å lese bøker

I dag leser vi ofte nyheter, artikler og tekster på mobilen. Bokbutikker blir lagt ned, tilgjengeligheten på nett er stor, og vi ikke har samme behov for tilgang på fysiske bøker lengre, men det er mange gode grunner til å lese en god bok:

Konsentrasjonen, vokabular, fantasi, hukommelse og språk blir bedre. Ikke minst er bøker en kilde til mye kunnskap.

Å lese bøker gjør også at man reduserer stress. Man blir ikke konstant forstyrret av lyder og varslinger som man gjerne opplever tar over fokuset når man sitter med øynene i en mobiltelefon.

Leseglede for barn

I dag er det ikke uvanlig at barn er meget kunnskapsrike når det kommer til digitale verktøy. Både smarttelefoner og nettbrett har tatt over for den fysiske boken for mange barn, men barna trenger boka.

Barna trenger bøkene for å utvikle språket. Å lese for barna, og kunne diskutere rundt forskjellige tema i bøker, gjør også at den sosiale kompetansen, læringskompetansen og evnen til å reflektere blir forsterket.

Ikke minst er det givende for barn og voksne å kunne dele stunder sammen hvor et felles referansepunkt gjennom en god historie er viktig. Dette kan bidra til å knytte bånd og gi varige minner for små og store.