Intervjuet: Ingeniør, akupunktør, refleksolog og fluefisker

Del på Facebook
Peter Thomsen (66) er født og oppvokst i Århus i Danmark. Han kom til Norge i 1987 som ingeniør til oljeindustrien. I dag bor han på Hinna og driver sin egen virksomhet som akupuntkør og refleksolog i Hinnakrossen.

//Tekst og foto: Jorunn B. Eia

-Her skal jeg jobbe til jeg «velter», sier Peter Thomsen og ler. Han er utdannet ingeniør innen rør og rørsystemer for offshoreindustrien. Han kom til Norge i 1987 som konsulent hos Norwegian Contractors, senere også Rosenberg Verft og Mongstad.

I 1990 brøt han tvert av og startet sin egen virksomhet innen alternativ medisin. -Jeg tok utdanning innen refleksologi og ble helt grepet. Noen år senere tok jeg akupunktørutdannelse. Jeg startet for meg selv i kontorer på Skagen, flyttet senere til ‘EPA-bakken’, deretter til Colosseum og nå har jeg vært på Hinna siden 2017, forteller Thomsen. Han behandler ulike lidelser hos sine pasienter, blant annet migrene, rygg/nakkeplager, fordøyelse, allergi og barnløshet. Han har også tatt spesialutdannelse på AMD – Aldersrelatert Macula Degeneration, som er en synssvekkelse som mange sliter med i alderdommen. -Der brukes en spesiell Neuro Akupunktur behandling der nålene sitter i små søkbare punkter på kroppen, unntatt i øynene, forklarer han.

Hypnose og angst

Ved Stavangerklinikken jobber fire personer; Mona Thorsen, Peter Thomsen, Anja Gravdal og Hans Laustsen. Laustsen kommer til klinikken en gang i måneden og behandler pasienter med hypnose. -Det er en type hypnose som hjelper mot angst, selvfølelse, røyke- og snusstopp og andre psykiske problemer, forklarer Thomsen og forteller at Laustsen er fullbooket for hver gang han er der. Han legger til at behandlingen foregår i våken tilstand.

Tenkesett og fobier

-Vi tre som er på Stavangerklinikken til daglig driver med flere behandlingsmetoder; akupunktur, refleksologi, soneterapi, massasje, vitamin- og mineralterapi, kosthold og tankefeltterapi, sier Thomsen, og forklarer at tankefeltterapi er en behandlingsmetode innen energipsykologi, et mestringsverktøy som kan brukes som hjelp ved problematiske følelser. -Vi har hjulpet folk med blant annet fobier, angst, dårlig selvtillit, traumer – også etter ulykker som for eksempel Alexander Kielland- og Sleipnerulykkene. Selv har jeg hatt angst for edderkopper, men ble kvitt angsten etter ti minutters behandling, forteller han. Han sier også at folks holdning til alternativ medisin har endret seg og at før var pasientene 80 prosent kvinner, mens i dag er det omtrent halvparten av hver.

Covid og ryggplager

De to siste årene har Stavangerklinikken behandlet mange med rygg- og nakkeplager. -Etter kravet om hjemmekontor på grunn av Covid-19, økte pasientmassen. Mange har ikke skikkelige arbeidsforhold hjemme og det belaster rygg og nakke, sier Thomsen. Han oppfordrer folk til å ta pauser og bevege seg i løpet av dagen. Han mener nøkkelen til en frisk og brukbar kropp langt inn i alderdommen er å spise sunt, mosjonere, passe på å få nok mineraler og masse frisk luft.

Fluefiskeren

Fluefiske er en lidenskap Peter Thomsen har hatt siden han fikk sin første fluestang som 14-åring. Han har reist over hele verden for å fiske laks; Argentina, Cuba, Alaska, Venezuela, Mexico, Kola-halvøya. Han forteller at Danmark også har mange flotte lakseelver og spesielt nordmenn kommer til Danmark for å fiske sjøørret. I april starter han opp igjen som instruktør på Fluekasteskolen. Thomsen er engasjert i Sandnes Fly Casting – hvor han er hovedinstruktør. Denne klubben var han med på å starte for mange år siden.

Peter Thomsen fant sin kone i Stavanger og har tre barn. På fritiden liker han å være sammen med familie og venner.  Sosialt samvær er viktig, enten med et godt måltid eller gjerne ute i naturen. Han nyter også livet når han har en fluestang i hånden og opplever naturen på denne måten.

.