Ferjer i Jåttåvågen

Del på Facebook
Lurer du på hvorfor det ligger ferjer ved navn Fedjefjord, Hardingen og av og til Sjernarøy til kai i Jåttåvågen?  Årsaken er «føre var» prinsippet.

//Tekst og bilde: Grethe Eriksen

– Norled har tidligere hatt sine reserveferjer liggende på Klasaskjæret utenfor Engøy. På grunn av rask spredning av japansk sjøpung, såkalt havnespy, har Norled tenkt på sikkerhet og vært tidlig ute for å få dem flyttet til et annet kai- og sjøområde.  Reserveferjene blir satt i drift dersom noen av de ordinære ferjene havarerer og må repareres, forteller Rune Christensen, produktsjef i GMC.

Det er firmaet GMC som skaffer reserveferjene kaiplass. Foreløpig ligger de ved kaien sør for skråtårnet og til sommeren blir de muligens flyttet til piren med de gule lekterne. Denne piren ligger ved den nye turstien på andre siden av skråtårnet. Ferjene forårsaker lite støy, og startes kun opp en time hver 14. dag for vedlikehold.

Åpen kafé

Ferjene har allerede blitt et spennende innslag for både store og små på turstien langs sjøen mellom Stavanger og Sandnes. Er du nysgjerrig og ønsker å kikke nærmere på ferjene der de ligger, kan du kombinere turen med et besøk i skråtårnet søndag 20.2.  Da åpner den populære søndagskaféen kl. 12.