Middag i Hinna kirke for store og små

Fra venstre: Elsa Opsahl og Aud Synnøve Løvaas
Del på Facebook
Annenhver tirsdag tilbys det hjemmelaget middag for alle som ønsker det i Hinna kirke. Middagskonseptet er en kjærkommen avlastning for travle familier, samt for dem som ønsker å treffe andre til et smakfullt og billig måltid.

Tekst: Cecilie Skram Gil//

-Tirsdagsmiddagen er et tilbud som vi har annenhver tirsdag mellom klokken 16 og 17. tilbudet gjelder for alle som ønsker, men det er mange barnefamilier som har pleid å komme, siden vi har barneaktiviteter i kirken etter middagen, forteller diakon i Hinna kirke Aud Synnøve Løvaas.

Kjærkomment tilbud for barnefamilier

Aud Synnøve Løvaas i Hinna kirke forteller at dette er et kjærkomment tilbud, spesielt for barnefamilier som har travle ettermiddager fylt med aktiviteter.

-Mange fritidsaktiviteter starter klokken fem, så det å kunne komme til dekket bord og spise middag til en billig penge for hele familien har vi sett har vært et populært tiltak. Etter middagen er det aktiviteter for barna om en ønsker å være med på det, eller så kan man dra videre på andre fritidsaktiviteter eller hjem uten å tenke på oppvasken.

Hvordan kom dere på denne ideen?

-Det startet med at vi hadde en aktivitet som heter 123 SYNG som startet klokken 17, et tilbud vi har også i dag på tirsdager til samme tid. Dette startet helt tilbake til 2011. En så da at det å hente barn i barnehagen, dra hjem og lage middag, for så å komme seg til kirken ble veldig travelt for de fleste. Da fant de ut at det var lettere å tilby middagsservering i kirken for at flest mulig skulle kunne bli med på 123 SYNG, forteller Løvaas.

Frivillighet er ryggraden i tirsdagsmiddagen

-Det er frivillige som gjør at denne middagen er mulig, forteller diakonen. De frivillige som er med og får dette til å gå rundt, kommer tidlig på dagen og holder på til oppvasken er tatt. Da er det middager som kjøttboller, fiskegryte, malaysisk kyllingsuppe og lapskaus som kan stå på menyen, og alt er laget fra bunnen. Du finner ikke Grandiosa på menyen her, sier Løvaas.

Diakon Løvaas forteller også at de frivillige synes det er veldig kjekt å være sammen på kjøkkenet, og de liker veldig godt å lage mat, samtidig som de synes det er meningsfylt arbeid å kunne tilby et slik lavterskeltilbud for travle familier. Vertskapsrollen synes de også er fint å kunne være en del av, samt det å kunne samle flere generasjoner med både besteforeldre og barnebarn til middag.

Hvem er de frivillige?

-Nå har vi ni stykker som jobber her. De fleste over 60 år. Noen er pensjonister, mens andre jobber slik at de har mulighet for å komme på dagtid og forberede middagen. Vi ønsker absolutt flere som kan jobbe frivillig med tirsdagsmiddagen! Det hadde vært kjempeflott om vi hadde hatt flere som kunne komme, slik at vi kunne hatt dette tilbudet hver eneste uke.

Alle er hjertelig velkomne

Aud Synnøve Løvaas forteller at alle som ønsker å komme til middag er hjertelig velkomne, og du trenger ikke være en gjenganger i Hinna Kirke for å delta.

-Det er bare å melde seg på senest hver søndag i forkant av middagen, så vet middagsgjengen hvor mye mat som skal forberedes og lages. Dette kan man gjøre på telefon 922 40 545.

Melder man seg på interesselisten, får man tilsendt en sms i forkant med kommende ukes meny. Prisen for voksne er kr. 70, og kr. 30 for barn. Er man en familie, er prisen 160 kroner for hele husholdet forteller den blide diakonen i Hinna menighet.