Hinna miniputturnering – OBOS CUP 2021

Del på Facebook
Siste helg i oktober gikk den tradisjonelle miniputturneringen på Hinna av stabelen, og værgudene var med både arrangør og spillere. Årets turnering hadde rekordoppmøte med 570 påmeldte lag.

Tekst og foto: Cecilie Skram Gil //

Lørdag og søndag, siste helg i oktober, ble en festhelg for både spillere og arrangør da 570 lag med spillere fra fem til elleve år fikk konkurrere sammen i solskinn gjennom hele helgen.

Fantastisk dugnadsgjeng

Turneringen har gått på skinner, uten store utfordringer forteller daglig leder i Hinna fotball, Hans Arne Haga.

-Det er et rutinert maskineri som går rundt. Vi har en helt enorm dugnadsgjeng bestående av foreldre i barneavdelingen som jobber på og rundt banene denne helgen. Det er rundt 190 dugnadsvakter som går her på banene og gjør en fantastisk innsats for at turneringen går så bra som den gjør, sier en fornøyd Haga.

Hvordan klarer dere å organisere en så omfattende turnering uten de store utfordringene?

-Vi har en komite på 15 personer som bruker ganske mye tid i hele september og oktober på å organisere. Vi har gode systemer, rutine og god kontroll, forteller han.

-At været skulle bli så bra som det er, så jeg ikke helt komme, så det er utrolig kjekt for alle som jobber på dugnad, samt for spillere og støtteapparat som har kommet hit til Hinna denne helgen.

Stor stas for deltakerne

Jonas Dykesteen Nygård er en av deltakerne som har gledet seg til denne helgen. Han spiller for Hinna sitt Hinna gutt født 2012 som består av 28 ivrige spillere. I løpet av turneringen spiller de totalt fire kamper på en dag.

Jonas Dykesteen Nygård er klar for årets fotballhøydepunkt

Hva ser du mest fram til denne helgen?

-At vi skal vinne kamper. Jeg planlegger at vi skal spille bra fotball hver eneste kamp, forteller han.

-Jeg spiller høyreback og spiss, så jeg tenker å score en del mål.

Hvordan forbereder du deg som spiller til Hinna miniputturnering?

-Jeg tøyer mye. Og så er jeg ute og holder på med fotballen, forteller den spente Hinnaspilleren.

Imponert trener

Far til Jonas Dykesteen Nygård, og en av seks trenere til Hinna Gutt 2012 laget,  Morten Nygård, mener dette er årets høydepunkt for alle spillerne på laget.

-Det er den største turneringen i regionen og den beste etter min mening. Den er så godt organisert, og det er veldig kjekt å delta både for oss som trenere og foreldre.

Hva er det som gjør turneringen så bra?

-Det er mye folk og god stemning hos alle sammen. Ungene gleder seg veldig til denne turneringen hvert eneste år. Dette er avslutningen på sesongen, som gjør at sesongen som helhet blir avsluttet med et skikkelig høydepunkt for alle sammen. Det er utrolig kjekt for spillerne å møte andre lag enn dem de spiller mot i serien.

Hvordan er det for dere som trenere?

-Knallkjekt! Å se den enorme gleden hos ungene, både de forventningene som bygger seg opp i forkant av turneringen, samt den enorme spenningen og gleden barna opplever under selve turneringen, er stas å være en del av, forteller Nygård.

-Det er derfor vi holder på, ungene har en enorm idrettsglede, og det er kjekt å se som trener og ikke minst som far.