Årets TV-aksjon i Hinna bydel

Når bøssebærerne kommer tilbake til basen på Vaulen skole, venter kaffe, frukt, sjokolade og nystekte vafler.
Del på Facebook
Det var mange både nye og gamle bøssebærere som stilte opp søndag 20. oktober for å samle inn penger til årets TV-aksjon i Hinna bydel.

Tekst og bilder: Ingrid Smistad //

På Vaulen skole er det flere som hadde fått med seg at TV-aksjonen startet tidligere i år og ønsket å gå med bøsser i Hinna bydel. Blant dem er Eira Hafnor Røstvig (13) sammen med mormor Mette Hafnor Wiborg. De er begge fra Vaulen og dette var deres fjerde år som bøssebærere sammen. De liker å gå med bøsser i nærområdet og føler at givergleden alltid er stor i bydelen.

Mette Hafnor Wiborg og barnebarnet Eira Hafnor Røstvig.

– Jeg synes det er veldig kjekt å gå med bøsser, sier Eira med et stort smil.

I tillegg til å gå med bøsse og samle inn penger, har Eira gitt hele kr 650,- av sine egne sparepenger til TV-aksjonen. Dette er penger som hun har tjent blant annet fra å sitte barnevakt.

– Jeg mener det er veldig viktig å engasjere seg og gjøre noe for andre når vi har det så godt her hjemme. Det er fælt å tenke på at unge jenter giftes bort i dag, sier Eira.

Vaffelsteking

Når bøssebærerne kommer tilbake til basen på Vaulen skole, venter kaffe, frukt, sjokolade og nystekte vafler. Det er Heikki Gonzalez Berge som hadde ansvaret for å steke vafler sammen med mamma Marianne Berge (MdG) og Anne Kristin Bruns (KrF). Han synes det er kjekt å kunne bidra som frivillig for årets TV-aksjon.

Anne Kristin Bruns og Heikki Gonzalez Berge steker vafler.