Åpner ny pub på Stadionparken

.v. Stig Larsen, Kristoffer Fossmark, Marius Marthinsen og Jan Rune Austad.
Del på Facebook
I februar 2022 åpner endelig den nye puben, Zip4020. En ny møteplass har vært etterlengtet på Hinna, og eierne kan fortelle om en unik og spesialdesignet pub med fokus på lokale produkter og tjenester.

Tekst og bilde: Ingrid Smistad //

HINNAvis møter eierne bak puben Zip4020 på Jåttå gårdsbryggeri, Jan Rune Austad og Stig Martin Grøsfjeld Larsen. Her skal de teste alt fra egen øl, cider, mat og glass til puben som skal åpne på nyåret. De har invitert flere av sine leverandører for å være med å teste produktene, og en fellesnevner for dem alle er at de er lokale – Det er nemlig en viktig del av konseptet, forteller Austad:

– Det har vært viktig for oss å bruke lokale leverandører og løfte frem alt det flotte vi har å tilby av produkter og tjenester her på Hinna, og i regionen. Tilbakemeldingene fra folk i bydelen er at de savner et mer variert tilbud, og her mener vi at puben vår kommer til å skille seg ut og tilby noe nytt og annerledes.

Jåttå gårdsbryggeri kommer til å ha et tett samarbeid med Zip4020 og vil i tillegg til å produsere Zip4020 sin egen signatur-øl, tilby ulike ølsorter og ølsmaking på puben. Til sammen vil det være 12 tappetårn i puben og kun lokale produkter.

– Det vil være et stort utvalg av ulike typer øl for enhver smak. Det vil også serveres cider og eplejuice fra Sandalen gård på Randaberg. Samt et stort utvalg champagne, forteller Austad.

Austad og Larsen er begge oppvokst på Hinna hvor de blant annet var russ sammen på Hetland vgs. Det å starte en pub nettopp på Hinna er derfor ikke helt tilfeldig. Sammen er de en sterk duo hvor Austad har bakgrunn som kiropraktor og er gründeren bak den markedsledende suksessen Klinikk for alle, mens Larsen har sin ekspertise innen rådgivning og revisjon.

Feminint preg

Zip4020 ølen er en maisbasert pilsner, lys og sommerlig med ingredienser fra blant annet lokalprodusenten Stangeland Mølle. En lettdrikkelig øl som passer både for damer og menn, noe som ifølge eierne står i stil med interiøret i puben som skal få et noe feminint preg.

Puben vil få et unikt og feminint uttrykk.

– Kommer damene, så kommer også mannfolkene. Vi ønsker at damene så vel som mennene skal bruke denne puben. Derfor har vi gitt puben et mer feminint preg med moderne og rene linjer, istedenfor en «brun pub»-stil. Det vil blant annet arrangeres strikk & drikk og champagnelunsj for damer. Mens ølsmaking og Formel 1 på søndager kanskje er mer av interesse for mannfolkene, sier Austad.

Det er det Hinna-baserte arkitektfirmaet Monkey Studio som står bak designet i puben. Interiørarkitektene Celin Trana og Trine-Lise Giske har ifølge Austad gjort en fantastisk jobb med å skape en unik stil som passer konseptet perfekt. Stilen har et moderne nordisk preg, men med noen grunnelementer fra den tradisjonelle britiske pub med blant annet grønne fliser og treverk. Det vil være ca. 120 sitteplasser i puben og man finner ingen vanlig bardisk med kasseapparat, men spesialdesignede møbler som er tilpasset konseptet. Det er også søkt om uteservering med pergola løsning.

Svein Olav Joakimsen er grafisk designer for Zip4020 og skal lage både øl etikett, og illustrasjoner til å ha i puben og på sosiale medier. Han er selv lokalkjent på Hinna og illustrasjonene vil selvsagt hente inspirasjon fra omgivelsene på bydelen og stå i stil med det unike designet i puben.

Nytt konsept

I samarbeid med betalingsingsløsningen Favrit, og de nærliggende restaurantene i Stadionparken, vil Zip4020 tilby take away mat hvor man enkelt både kan bestille, betale og nyte mat og drikke i puben.

– På den måten vil vi ikke konkurrere med våre naboer i Stadionparken ved å lage egen mat, men heller hjelpe hverandre. Da kan man få servert alt fra thaimat, pizza og sushi sammen med god kvalitetsdrikke, uten å måtte flytte på seg. Jeg har stor tro på at dette vil bli et bra konsept, og at det vil skape mer liv på senteret og generelt i Hinna bydel, sier Austad.

Det er den tidligere håndballspilleren Edwin Fjelltvedt fra Hommersåk som står bak Favrit tjenesten som har blitt svært populær både i Norge og i utlandet, og har utdatert kasseapparatet på rekordtid. Selskapet har gjort en innovasjon i bransjen med å blant annet å knytte sammen bar og restauranter, og gjøre brukeropplevelsen enda bedre med et enkelt og brukervennlig appsystem.

I tillegg til take away mat vil det spilles behagelig lounge musikk, og lydanlegget er det den lokale IT leverandøren Belltech som står for. Puben vil også være utstyrt med TV-skjermer og vise blant annet storkamper i fotball, sjakk, Formel 1 og annet som kan tiltrekke et variert publikum.

– Vi ønsker å tilby noe for alle. Det vil være tilgjengelig ulike typer brettspill som sjakk, backgammon, dart osv. Planen er også å arrangere ulike eventer i samarbeid med våre leverandører og naboer i Stadionparken, sier Austad og legger avslutningsvis til:

– Nå søker vi en driver til puben og oppfordrer både kvinner og menn til å søke.