Power duo ute med første låt

Del på Facebook

Musiker duoen Alchemy Blue lanserte sin første låt 2. juli i år, og består av produsent og låtskriver Henrik Stave (19) og artist og låtskriver Jonas Anker (19) fra Hinna.

Henrik Stave og Jonas Anker er gode venner og møttes på musikkhøyskolen i Viken i 2020/2021. Henrik er fra Ullsteinsvik og Jonas er fra Hinna i Stavanger. Begge har holdt på med musikk hele livet. Sammen har de en kjemi som de beskriver som helt unik:

– Vi har et samarbeid som fungerer enormt bra! Det er som om vi var ment til å møtes å lage musikk sammen. Vi tenker veldig likt og løfter hverandres ideer og blir alltid enige om hvordan ting skal være. I tillegg er har vi det veldig gøy, forteller guttene.

Lever for musikken

Musikken til Alchemy Blue har trekk fra sjangre som pop og et hint av indiepop og folk-inspirert musikk, men den har også samme energinivå som rock. Alchemy Blue drar stor inspirasjon fra artister/band som Bon Iver, The 1975, Thomas Dybdahl, Highasakite, og Coldplay for å nevne noen.

Henrik og Jonas lever for musikken og innrømmer at det er det som får dem opp av sengen om morgenen.

– Vi er begge to musikkstudenter til høsten og gleder oss til et liv videre fullt med musikk og håp om å kunne leve av dette. Vi vil at musikken vår skal være godt likt, og som man kan kose seg med og synge med på, sier duoen.

Musikalsk magi

De to 19 år gamle musikerne stakk innom studio en kveld for å kose seg med musikk. Tre timer senere var første singel ferdig produsert og duoen Alchemy Blue var dannet.

– Det magiske er at låten bare kom til oss fra klar himmel. Det var etter vi hadde produsert låten vi kom på navnet Alchemy Blue fordi det beskriver følelsen vi hadde gjennom hele prosessen i studio. Alkymi er jo ofte blandet med magiske forestillinger, og det er denne magiske sammenhengen mellom natur og musikk vi ønsker å lage med musikken. Fargen blå kommer fra vår kjære planet, «the blue planet». Sammen klinget det bra, forklarer Jonas.

Låten heter You make me og handler om en håpefull sommer og sommerkjærlighet forteller Jonas og legger til:

– Den handler om et håp om at det er nå tiden er inne for at kjærligheten skal ta sin plass, og at det er mulighet for at det ikke alltid er det som skjer likevel. Derav er det best å dra videre, men håpet lever på veien videre.

Den 2. juli i sommer ble låten lansert og kan nå høres på diverse medier som Spotify, Itunes og P3urørt. Duoen hadde håpet på noen spillejobber i sommer, men kan fortelle at på grunn av Covid-19 er det dessverre få spillejobber på markedet.

– Vi håper det kommer noen spillejobber snart. Planen er å promotere oss selv og dele musikken med så mange som mulig, sier musikerne håpefullt.