Nytt energi- og teknologikluster

Del på Facebook

Et nytt energi- og teknologikluster er under utvikling i Hinna Park og har fått navnet «Energeeks». Klusteret vil ifølge Hinna Park kunne gi flere tusen nye arbeidsplasser og gi økt konkurransekraft til regionen.

Hinna Park har blitt et svært attraktivt arbeidssted for en rekke bedrifter i ulike sektorer, samt et sted for gode handels-, service- og serveringstilbud. Med sin sentrale plassering mellom Forus og Stavanger sentrum, og med et unikt kollektivknutepunkt er det mange bedrifter som velger å etablere seg akkurat her.

I jakten på leietakerne har Hinna Park sammen med sine eiere, Camar og Entra, sett behovet for et nytt og annerledes klustermiljø. I samarbeid med Olavstoppen som sitter på gode ressurser og kunnskap, har de utviklet et konsept hvor målet er å skape en felles delingsplattform for leietakere hvor bedriftene kan få gode synergieffekter av å sitte i et kontorfellesskap.

– Vi ønsker å ta ett skritt videre og lage et mer innovativt og nytt kontormiljø i regionen med fokus på fornybar energi, og bygge videre på den kunnskapen som allerede sitter i Hinna Park i dag, sier markedsansvarlig i Hinna Park, Cecilie Desirèe Røsandhaug og legger til: – Etter tilbakemelding fra eksisterende leietakere og klustermiljøet i Stavanger, ønsker vi å tilrettelegge for et kluster innenfor energi og teknologi og mener dette er midt i blinken for Stavanger regionen som en «Energihovedstad». Her vil vi legge til rette for et mer fleksibelt miljø hvor mindre bedrifter har muligheten til å vokse, og hvor man skal ha det gøy på jobb og lære av hverandre.

Energeeks

En «Energeek» er ifølge Hinna Park en som brenner for teknologi, energi og bærekraftige løsninger.

– Målet med klusteret er å lage en arena man ikke har i dag, hvor det i hovedsak er leietakerne som skal skape innholdet med blant annet en teknologi lab hvor de kan vise frem og utvikle produktene, og arealer for informasjonsdeling. Her vil vi skape en delingskultur hvor bedriftene tar med seg den kompetansen de har. De leietakerene som kommer inn må ha lyst til å dele og samarbeide, og se verdien i det, forteller Cecilie.

Leietakerne i Energeeks vil kunne velge mellom hot desk, fast plass, coworking, dagspass og cellekontor løsning. Blant fasilitetene de kommer til å tilby leietakerne er møterom, scene, café, faglig påfyll, felles delingsarena, teknologi lab, lademuligheter, lager, bilpool, fasilitator, og et spennende utendørsområde hvor man for eksempel kan ta et uformelt møte over et friskt bad. Lokalene vil ha det Hinna Park selv beskriver som en mer «avslappet stil» for å gi mulighet for økt kreativitet. Klusteret er ment for både nye selskaper, godt etablerte selskaper, lokale selskaper og selskaper fra andre steder i landet og verden.

Flere arbeidsplasser

Energeeks er nå i prosjekteringsfasen hvor de har startet å utvikle tegninger med arkitekt, og prosjektet kan bli alt fra 600-1800 kvm i fase 1, men Hinna Park ser for seg at konseptet fort kan vokse og bli enda større og håper at klusteret kan bidra til flere arbeidsplasser i Stavanger.

– Jo flere klustere, jo bedre for regionen. Mer attraktive og interessante miljøer gir økt konkurransekraft både til Hinna Park og regionen, sier Investeringsdirektør i Camar, Christine Sagen Helgø.