Ny daglig leder på Hinna frivilligsentral

Del på Facebook
Sunniva Roberts

Sunniva Roberts er ny daglig leder på Hinna frivilligsentral, etter Rune Hovland som nå er pensjonist. Hun er opptatt av mangfold, deltakelse og nærområde utvikling og mener at alle er en ressurs.

 Sunniva Roberts er oppvokst i Aberdeen med mor som er halvt norsk og en far som er engelsk. -Min bestemor var fra Bergen. Hun flyttet til England under krigen der hun fant sin mann. Min far var i oljebransjen og fløy mye mellom Aberdeen og Stavanger, forteller Sunniva på perfekt norsk med en liten aksent.

-Familien flyttet til Norge da jeg var 21 år, og et år senere i 2007, kom jeg. Da hadde jeg vært student i 3,5 år i USA. Der traff jeg min eks-mann som er fra Chile. Sønnen vår har fått tre språk helt gratis. Han snakker engelsk med meg, spansk med sin far og norsk med sine venner, forteller Sunniva og legger til at det er viktig å ikke blande språkene, men ha klare mål for hvor og med hvem hvert språk snakkes. Hun har studert fremmedspråk og flerkulturell pedagogikk, i tillegg til en bachelorgrad i Samfunnsfag fra VID. Hun er nå i ferd med å ta deltid Mastergrad i Community Development and Social Innovation fra samme institusjonen.

Nå er hun i full gang med å sette sitt preg på Hinna frivilligsentral som daglig leder etter Rune Hovland som har blitt pensjonist.

Tilretteleggere og veiledere

-Frivilligsentralen skal være bindeledd og knutepunkt mellom frivillig og offentlig sektor.  Vi skal kartlegge og legge til rette for aktiviteter basert på behovene og ressursene i kommunedelen. Utenom aktiviteter i regi av selve Frivilligsentralen, skal Frivilligsentralen være veileder for frivillige, lag og organisasjoner blant annet i utvikling av prosjekter og søknader om de ulike midlene som er tilgjengelige.

Jeg kan også meddele at vi skal ha et samarbeid med veiledningstjenesten Afrikahuset AS, som skal ha kontordager hos oss fremover.

Møter mellom mennesker

– Jeg er opptatt av å legge til rette for gode møter mellom mennesker, mangfold og deltakelse og bidra til et godt og attraktivt nærmiljø. Det er spennende å se hvordan Hinna kommunedel kan utvikles videre gjennom frivilligheten, sier Roberts.

-Det nyeste prosjektet vårt er utvikling av Hinna nabolagshagen i det grønne område ved gamle Hinna kirkes barnehage (les mer på side…) og alle inviteres til å delta.

Ønsker seg nye prosjekter

-I regi av Hinna frivilligsentral har vi blant annet allerede Seniordansen, datagruppe, snakkenorsk gruppe, Lyttevenn og mer, som endelig kan komme i gang igjen. Men vi ønsker oss nye prosjekter, sier Roberts. Fra besøksbaby på sykehjem til, leksehjelp, til matlaging!

-Vi har en egen nettside og en Facebook-side som vi holder oppdatert, forteller hun, og ønsker at folk vil ringe, ta kontakt, besøke henne på kontoret og komme med innspill til aktiviteter.

-Vi trenger nye frivillige, uansett hva de kan. Alle er en ressurs! Ta kontakt, så tar vi en samtale om hvordan du kan bidra og hva vi kan få til i lag, utfordrer Sunniva Roberts.