Høyrekvinne og biljardspiller

Del på Facebook
Regjerende europamester i Ladies

Ine Helvik (46) brenner for at næringsliv og innbyggere kan leve godt sammen. Hun er glad for iat kommunedelsutvalget har et utrolig godt samarbeid og alltid er enige om det grunnleggende for Hinna kommunedel.

Ine Helvik er kommunedelspolitiker for Høyre. Hun har vært politisk aktiv siden ungdommen. – Årsaken til at jeg ble politiker er at jeg mener at hvis man ønsker endring i samfunnet, må man være med og bidra. Etter at ungene ble store fikk jeg mer tid, og den ønsker jeg å bruke i politikken. Helvik synes det skjer mye i Hinna kommunedel. -Vi er en stor kommunedel med mer enn 22.000 innbyggere. Vi har et variert og innholdsrikt næringsliv, et stort handlesenter, restauranter og kaféer. Nå er det pinadø på tide at vi også får en svømmehall, mener Helvik.

-Det er viktig at vi bevarer arbeidsplassene i kommunedelen vår. Derfor må vi tilrettelegge slik at bedriftene ønsker å være i Hinna. Det er synd at vi nå ser produksjonsbedrifter som flytter fordi det ikke er plass til dem lenger. Vi har bedrifter som flytter virksomheten til Jæren og Stord, sier Helvik, og legger til at alle som har jobben sin der, blir berørt. -Det er viktig at de som blir berørt av bussveien, blir tildelt alternativer.

Vaulen badeplass har vært i fokus i sommer. -Vi er veldig bekymret. Det er utrolig trist å se død-drukne ungdommer helt ned i 13-års alderen. Det har alltid vært ungdommer på badeplassene, men forskjellen nå er at de er yngre og flere. Det kommer ungdommer fra andre steder i byen, sier Helvik. Hun er glad for at det har vært både natteravner og synlig politi der i sommer. – Vi trenger flere natteravner, så her er det bare å stille, oppfordrer hun. Samtidig er det viktig at politiet er på plass.

Ine Helvik har ikke alltid vært på høyresiden i politikken. Hun startet sin politiske karriere i AUF, da hun var ung. -Jeg opplevde at takhøyden var litt lav der, i forhold til det å være enig eller uenig om saker. I Høyre er det helt greit at ikke alle er enige og man blir ikke skjøvet ut om man sier meningen sin, sier Helvik. Samtidig er det jo sånn at en ikke kan være enige med et politisk parti om alt og en må velge det partiet som står en nærmest . For Helvik er det uten tvil Høyre.

Biljard har stått hjertet nært i mange år. -Vi er 70 aktive biljardspillere i Stavanger, men var faktisk over 1500 medlemmer for flere år siden. Nivået i i Norge klubben er høyt i forhold til internasjonal standard. Biljard er en sport som nå er godkjent av IOC – den internasjonale olympiske komité.

I sommer har Helvik deltatt i Eurotouren i Biljard, der 25 nasjoner deltok. Prisen for å reiser er testing, – Jeg har koronatestet meg totalt ni ganer i sommer, forteller Helvik som er regjerende europamester i Ladies og også kasserer i European Pocket Billiard Federation, det europeiske biljardforbundet.

I sommer har Helvik deltatt i EM i biljard i Slovakia der 25 land deltok. -Jeg har koronatestet meg totalt ni ganger i sommer, forteller Ine Helvik som også er kasserer i den europeiske klubben.

Ine Helvik sitter også i komitéen for årets TV-aksjon i Hinna kommunedel.