Gratis sommerminner nok en gang

Del på Facebook

Forus og Gausel Idrettslag kunne også denne sommeren ønske et betydelig antall barn velkommen til gratis sommercamp på Knudamyrå. – Det føles veldig fint å kunne bidra på denne måten, sier daglig leder i idrettslaget, Morten Asbjørnsen Landråk.

Å benytte idrettsanlegget på sommerstid for å kombinere gratis aktiviteter for barn, et jobbtilbud for ungdommer og samtidig introdusere barn for klubben ser ut til å ha blitt en modell som fungerer godt for Forus og Gausel Idrettslag. I løpet av de siste to årene har FGI ønsket mer enn 500 barn velkommen til et uke- langt aktivitetstilbud og det er de stolte av.

  • Vi har hatt flere på venteliste hver uke i sommer så det er ingen tvil om at etterspørselen er der. Før vi åpnet påmeldingen i mai fikk vi regelmessig spørsmål på om det ville bli sommercamp og når påmeldingen startet. Fire dager etter at vi hadde lagt ut 250 plasser var alt fullbooket og ventelistene begynte å vokse, forteller leder for fotballen, Adam Dahl Assad. Etter hvert besluttet de å ta inn 10 ekstra hver uke slik at flest mulig barn kunne få en uke med lek og moro.

Takker for offentlige og private midler som gjør det mulig

Fem uker i fjor og seks uker i år. Hver dag mellom 08:00 og 16:00 har det strømmet til med barn til idrettsanlegget på Forus.

Takket være støtte fra Gjensidigestiftelsen og Stavanger kommune ble dette mulig i år også. Og fotball-lederen håper virkelig det er noe de kan fortsette med også neste år.

  • Etter erfaringen fra i fjor var det i år litt lettere å planlegge opplegget ut fra hva som fungerte bra og hva som ikke fungerer fullt så godt. Vi legger vekt på trivsel, høy aktivitet og trygghet.

Mange av barna som var på plass i sommer bor i nærheten og kjenner klubbhuset og anlegget godt. Da blir det ekstra viktig å ta godt imot «nye» ansikt, sier Adam.

Rebusløp, bildebingo, mesternes mester, mini-OL og fotballgolf er noen av de organiserte aktivitetene de har hatt. Men Adam forteller at frilek er noe av det barna synes er kjekkest.

– Når 60 barn springer rundt på anlegget og har masse utstyr tilgjengelig er det som oftest ingen som kjeder seg. Alle finner noen eller noe de liker.  Da går det som oftest i fotball, basketball, kanonball, slåball, brettspill, tegning og kort. Playstation og film når været ikke var topp. Vannkrig og vannspreder når været var fint. Turer ned til Leos Lekeland og Rush trampolinepark var også populært.

Idrettslaget tiltrekker seg ungdom

Tilbudet har vært bra for både rekruttering og omdømme av klubben. I tillegg har FGI lenge vært opptatt av å gi ungdom i bydelen et jobbtilbud, og når idrettslaget gjennom sommeren kan tilby mellom 15-20 ansatte på jobb, er daglig leder Morten godt fornøyd.

  • Noen har jobbet et par dager, mens andre har jobbet flere uker. De fleste er ungdommer fra nærområdet som skaffer seg god arbeidserfaring ila sommeren. Jeg har inntrykk av at de fleste har hatt det veldig kjekt på jobb, og så kommer jo lønn på kontoen godt med.

Tilbakemeldingene har vært utrolig positive og han møter stadig på foreldre som sier at ungene har hatt det kjempekjekt på Knudamyrå i sommer. Allerede har flere foreldre satt barnet sitt på venteliste for neste år.

  • Kanskje tar vi hele sommeren neste år, lurer Adam og smiler bredt. Han har ihvert fall ingen problem med å fylle opp plassene.