Årets TV-aksjon på Hinna

Del på Facebook
Tradisjonell bøsseaksjon

Stavanger kommune har tradisjonelt vært en av topp tre i TV-aksjonens storbykamp når det gjelder innsamlede midler. Det er målet også i år.

Ann Sesilie Tekfeldt er leder for TV-aksjonens byaksjonskomité i Stavanger Hun er politisk valgt og har dette vervet i denne valgperioden. Byaksjonskomitéen dekker alle ni kommunedeler i kommunen. –Det aller viktigste for oss er at vi får full bøssebærerdekning i alle kommunedelene. Jeg er så glad for at det blir en tradisjonell bøssebæreraksjon i år. Det er det som er TV-aksjonen for meg, sier Tekfeldt. Hun gleder seg enormt til å mobilisere barn og familier ut i gatene den 24. oktober. –Det er de fine møtene mellom folk som rører meg. Vi vet jo at mange eldre har deltatt på TV-aksjonen i årevis og sitter klar med pengene når det banker på døren. I fjor mistet vi mange av diss gode støttespillerne fordi TV-aksjonen måtte bli digital, sier hun.

-Jeg håper vi får til å åpne bydelshusene og møteplassene slik at de som tradisjonelt har stekt vafler og kokt pøler til bøssebærerne, kan gjøre det i år, sier Tekfeldt, og legger til at hun ønsker å gjenskape TV-aksjonen slik vi alle kjenner den.

Bøsser og skoleløp

-I år er vi så heldige at vi kan bli både fysiske og digitale bøssebærere. Når man skal registrere seg som bøssebærer på www.blimed.no får man mulighet til å velge, og det går an å velge begge deler, forteller Tekfeldt.

Flere skoler, spesielt på øyene har vært utrolig flinke til å lage aktiviteter til inntekt for TV-aksjonen. –Det går mest i skoleløp eller trappeløp, der elevene løper runder rundt skolen eller opp og ned trapper og får sponset hver runde av familien. I fjor laget flere skoler Spleiser der de fant på festlige ting de skulle gjøre etter hvert som de nådde et mål for innsamlingen. Vi hørte rykter om rektorer som måtte fortelle dårlige vitser i klasserommet og vi vet at en rektor på Randaberg farget skjegget sitt blått etter oppnådd beløp. Slike festlige aktiviteter kan alle skoler finne på, oppfordrer Tekfeldt.

Politisk engasjement

Det er kommunedelspolitikerne som danner TV-aksjonskomitéer i Stavanger og som er ansvarlige for hver sine kommunedeler. Ann Sesilie Tekfeldt samler komitéene et par ganger i måneden fram mot aksjonsdagen der det legges strategi for hvordan TV-aksjonen skal gjennomføres og spesielt hvordan de skal klare målet om ca. 1200 bøssebærere.

I Hinna kommunedel er det Ine Helvik, Einar Sanstøl og Bertha Veggeberg som er ansvarlige for å tilrettelegge for TV-aksjonen.

-I år gjelder innsamlingen en spesielt viktig sak som handler om unge jenter i 11-17-års alderen som giftes bort og deres rettigheter til å gå på skolen og få seg utdanning. Fattigdom er den største driveren for barneekteskap og det er dette vi skal bekjempe med årets aksjon, forteller Tekfeldt.