Vellykket gjennomføring av Hinna Park Cup

Daglig leder, Hans-Arne Haga, i Hinna Fotball er fornøyd med turneringen
Del på Facebook

For tredje år på rad ble det arrangert Hinna Park Cup for 12- og 13 års lag fordelt på banene på Hinna, Forus & Gausel og Vaulen. Smittevern og sikkerhet sto i fokus da mange Stavangerlag samlet seg for å gjennomføre en etterlengtet turnering 20. mars.  

Tekst og foto: Cecilie Skram Gil

-I år er turneringen veldig amputert, forteller daglig leder i Hinna Fotball, Hans-Arne Haga. Vi er normalt opptatt av å lage gode cup-opplevelser med aktiviteter, hoppeslott og stor ståhei. Arrangementet pleier å være litt mer enn bare en fotballturnering, men i år har vi sløyfet alt det som ikke kun handler om fotballkamper. Vi har åpen kiosk, lagene spiller kamper og så får de en pokal til slutt. Det er det vi mener er mulig å gjøre innenfor dagens regler, forteller han.

Formiddagskamp i Hinna Park Cup

Smittevern i fokus

Hvordan har dere lagt til rette for smittevernstiltak?

– Vi har til enhver tid en grense 200 personer på anlegget. Det er altså åtte lag på anlegget om gangen, og de åtte lagene har fått lov å ha med 25 personer. Så kommer sikkerhets- og dugnadspersonell utenom spillere og støtteapparat, forteller Haga.

-Kiosk på anlegget har vi også, og det er mulighet for å sitte inne, men da desinfiseres border og stoler hver gang noen reiser seg og går fra bordet. Vi har i tillegg til dette rutiner på vask av toalettene hver time. Da blir disse tørket over, og håndtak på dører blir tørket over. Banevakter står rundt anlegget og kontrollerer at dem som kommer på anlegget er registrerte.

Hva gjør det for ungdommene at de får spille en slik turnering nå?

-Turneringer har ungene hatt som høydepunkt hvert år, og det å få spille cup er for de fleste veldig stas. 12-årslagene blir alle belønnet med pokaler for deltakelsen, men for 13-årslagene er dette første gang de virkelig får konkurrere om å vinne noe etter endt turnering. Denne aldergruppen kan vinne en pokal, og det er utrolig gjevt å kunne si at en har vunnet en hel turnering, men ikke minst å få spille kamper som blir meningsfulle forteller Haga.

Positive tilbakemeldinger

Hvordan er reaksjonen fra foreldre og støtteapparat på en slik turnering i disse dager?

-De aller fleste er utrolig positive, og alle dem som har kommet hit i dag skjønner at dette er helt innafor alle regelverk, og det er tryggere og mer kontrollert enn mange treningskamper. Man må huske på at vi arrangerer turneringer her med opp mot 600 lag og ti tusen besøkende per dag når det er vanlige turneringer og tilstander, sier Haga.

Hvor krevende har det vært for dere å legge til rette for en slik turnering?

-Det er jo mye jobb, men vi mener det er viktig for aktiviteten. Det er derfor vi gjør det. Å lage en turnering nå er veldig krevende, det krever ekstra dugnadsfolk og masse informasjon, men det er ikke umulig. Jeg synes vi klarer det fint, jeg, sier Hans-Arne Haga.

Banevaktene Arne Vistnes og Yngve Frøyland er imponert over gjennomføring og smittevernstiltak

Imponerte frivillige

Baneansvarlige Arne Vistnes og Yngve Frøyland er imponert over arrangementet og smittevernstiltakene som er gjort i forbindelse med turneringen.

-Vi sørger for at banen holder den standen den skal og at ingen kommer inn som ikke står på listen, sier Arne Vistnes. Han sier videre at han er positivt overrasket over at klubben har klart å begrense antall tilskuere og at de klarer å holde seg til de 200 som er innenfor retningslinjene.

-Frøyland forteller at alle de som møter opp på banene er registrert i forkant og at de blir kontrollert når de kommer mot deltaker- og støtteapparatlistene.

Opplever dere at klubber, spillere og støtteapparat har respekt for de reglene som er satt for turneringen?

-Absolutt, sier de begge i kor.