Odin fikk fast jobb hos Jærbakeren

Fire stekepanner i sving samtidig. Foto: Hanne Kluge.
Del på Facebook
Inkluderingsprosjektet HELT MED gir mennesker med utviklingshemming en mulighet til fast jobb.

Tekst: Ingrid Smistad – ing_smistad@hotmail.com

Odin Skjærseth er den første som får fast stilling hos Jærbakeren gjennom inkluderingsprosjektet HELT MED. Han jobber ved utsalgsstedet på Hinna og har ansvar for de berømte pannekakene.

HELT MED er en stiftelse som handler om å inkludere mennesker med utviklingshemning i ordinært arbeidsliv. Stiftelsen skal bidra til mangfold og inkludering ved at det opprettes arbeidsplasser for mennesker med utviklingshemming. Videre skal HELT MED bidra til at målgruppen får bistand til å bli rekruttert inn i disse jobbene og får tilstrekkelig oppfølging og opplæring, slik at arbeidsforholdene blir mest mulig vellykkede.

– Mange personer med utviklingshemning representerer en uutnyttet ressurs i arbeidslivet, og med litt tilrettelegging og veiledning utføres viktige og nyttige arbeidsoppgaver, og arbeidstaker føler seg anerkjent og verdsatt, forteller Hanne Kluge fra Fretex som står for oppfølgingen av Odin.

Berømte pannekaker

Hos avdelingsleder Inger Mari Kvernsmyr, på Jærbakeren på Hinna har Odin alene ansvar for de berømte pannekakene, som antagelig de fleste som bor på Hinna kjenner godt til. Han stortrives i jobben, og Inger Mari er strålende fornøyd med sin nye kollega.

Odin har alene ansvar for å steke pannekaker, og det går med hele 30 liter hver dag. Pannekakene er berømte, og enkelte reiser langt for å handle hos Jærbakeren på Hinna. Det kan Odin bekrefte, det er nemlig de beste pannekakene han noen gang har smakt.

– Oppskriften er en godt bevart hemmelighet, og deles ikke med noen, sier Inger Mari med et lurt smil.

Fast ansettelse

Inger Mari Kvernsmyr hos Jærbakeren er strålende fornøyd med innsatsen til Odin Skjærseth. Foto: Hanne Kluge.

Odin har vært kjempemotivert for jobben hos Jærbakeren, og øvde seg hjemme på å lage pannekaker før han startet opp i praksis. En fornøyd arbeidsgiver var ikke i tvil – det måtte bli fast ansettelse. Inger Mari Kvernsmyr er strålende fornøyd med sin nye kollega, og kan fortelle at han gjør en svært god jobb:

– Odin jobber selvstendig, er nøyaktig og bidrar positivt til arbeidsmiljøet, skryter Inger Mari.

Odin og Inger Mari hører på rockemusikk (aller helst heavy metal) mens de steker pannekaker og smører baguetter.

Oppfordrer andre

Hanne Kluge oppfordrer også andre bedrifter til å bli HELT MED-arbeidsgiver, og viser blant annet til økt kundelojalitet, konkurransefordeler, økt servicegrad, produksjon og kvalitet. Alle som får fast ansettelse gjennom HELT MED får jevnlig oppfølging av jobbspesialist så lenge arbeidsforholdet varer. I Rogaland er det Kluge som har ansvar for oppfølgingen.

– Ved å ansette mennesker gjennom HELT MED bidrar bedrifter til et åpnere og mer inkluderende samfunn og rausere arbeidsmiljø på bedriftene, samtidig som arbeidstakerne i ordningen utfører viktige oppgaver og opplever å være til stor nytte, sier Kluge.