Ny Hinnabu

Eirik Faret Sakariassen (30) har gjort Hinnabu av seg.
Del på Facebook
Eirik Faret Sakariassen har gjort Hinnabu av seg. Han er opprinnelig fra Tasta, men har bodd både på Storhaug og Stokka. Nå har han funnet sitt sted på Frøystad i Hinna kommunedel.

Tekst og foto: Jorunn B. Eia – jorunn.eia@gmail.com

-Det var egentlig ganske tilfeldig at vi havnet her. Samboeren og jeg var på flere visninger, men fant ikke stedet som traff helt. Så plutselig dukket leiligheten på Frøystad opp. Det var skikkelig match for oss, tre minutter til toget, greie sykkelveier og stor og fin leilighet i et stille og etablert miljø, forteller Eirik Faret Sakariassen. Vi møter ham på en hyggelig og solrik veranda i 2. etasje i en lavblokk med en fantastisk utsikt utover Frøystad. – Arkitektonisk og utformingsmessig er dette området unikt.

Vara på Stortinget

Helt siden har var 14 år har han vært interessert i politikk. – Jeg leste meg opp på alle de røde partiene, og valget falt på SV. Det var de jeg følte jeg var mest enig med. Jeg startet med å melde meg inn i Sosialistisk Ungdom og er nå medlem av SV, er heltidspolitiker i Stavanger og vara til Stortinget, forteller Faret Sakariassen. Han bodde to måneder i Oslo i vår der han vikarierte for en kollega på Stortinget som hadde permisjon. – Det var veldig interessant. Alt var i større format, og handlet om overordnet nasjonal og internasjonal politikk. Tempoet var veldig intenst, men prosessene tar lenger tid der, enn her lokalt. Det er lettere å å få fram saker i lokalpolitikken, mener Faret Sakariassen og legger til at han ble imponert over kunnskapsnivået på Stortinget. – Det var et generelt høyt kunnskapsnivå hos alle partier.

Lokale saker

Faret Sakariassen mener han har en viktig rolle i lokalpolitikken og han trives lokalt. Her er han gruppeleder for SV i Stavanger og jobber for flere lokale saker som er viktig for partiet. – Vi har nettopp innført støtte til kjøp a el-lastesykkel for transport av barn og utvikle opptakssystemet for tildeling av barnehageplass. Det er viktig at dersom man ikke får plass til barnet der man ønsker, bør man få anledning til å stå på venteliste selv om man får plass et annet sted.

Mitt nabolag

-Jeg ønsker meg mer makt til kommunedelene og mer medbestemmelse for innbyggerne. Vi jobber med et prosjekt som heter «Mitt nabolag». Der mener vi at forslag fra innbyggerne skal stemmes over, det skal være mulig å komme med gode idéer og innspill. For eksempel om hvor lekeplasser skal plasseres og innspill til velforeninger, forklarer Faret Sakariassen, og forteller at han selv har spilt inn ønsket om støtte til et drivhus til sameiet. -Det må være fantastisk å kunne dyrke for eksempel egne grønnsaker i et nabofellesskap.

Folkevalgte skal være tilgjengelige

-Det er fint i Hinna kommundel. Spesielt de flotte turområdene. Her er det mange gode naturopplevelser. Jeg synes imidlertid et er litt frustrerende at turstien går fra sjøen og opp langs jernbanen på grunn av uenighet om reguleringen av tursti.

-Jeg synes det er kjekt at folk tar kontakt med meg. Folkevalgte skal være tilgjengelige. Det er ikke like enkelt å kjenne igjen folk når alle går med maske akkurat nå, men vi lærer oss vel til det også.

De siste 10 årene har SV-politikeren hospitert en uke på forskjellige arbeidsplasser om sommeren. Han mener at det ikke bare er én ting i livet som gjør deg lykkelig. -Jeg har vært vakt i et fengsel, jobbet på NAV, i barnehage, i tomatgartneri og vært vaktmester. Dette er noe som har gitt meg mye, og jeg tar gjerne i mot tips om hva jeg skal gjøre i sommer. Det er ikke like enkelt i disse pandemitider, men jeg er sikker på det lar seg gjøre å gjennomføre i år også.

Hva gjør så denne aktive 30-åringen om 10 år? -Det er ikke sikkert jeg jobber innen politikken. Jeg tenker folkevalgte kan ha godt av pauser innimellom, men jeg kommer absolutt å være engasjert i politikk, sier Faret Sakariassen. – Og så regner jeg med vi fortsatt bor her på Frøystad, sier politikeren med et smil.