Fruktbart samarbeid mellom A-lagsspiller fra Viking og guttelag i FGI

Bak fra venstre; Jesper Lund, Erlend H. Korsbø, Ulrik Lund og Thomas Lund Foran fra venstre; David Befekadu, Erlend Hellem Korsbø og Aksel V. Landråk
Del på Facebook
Motivasjonen, farten og teknikken har økt etter at en av Vikings håndball-stjerner har gjestet FGI`s guttelag denne våren.

Tekst og bilder: Morten Landråk

I kontrollerte former er guttene i ferd med å varme opp overarm og skuldre. Kastene lyder jevnt og trutt, med ett og annet feilkast. Det er en vanlig mandag, på en vanlig håndballtrening i Gautesetehallen der gutter 2008 og – 09 er i gang.

  • Dette er første treningen etter at herrelags- og elitespilleren fra Viking håndball, Samson Bjørke Kallestad forlot gjengen. Han har vært til stede på mandagstreningene i fem uker, en suksess for laget, forteller trener Thomas Lund.

Gjestetreneren er et resultat av et initiativ fra NHF Region SørVest som har sponset det som har fått en fantastisk mottakelse hos et av FGI`s guttelag.

  • Det har vært sykt kjekt og vi har lært enormt mye, sier guttene som er på sin første trening uten Samson. Aksel Viken Landråk vil gjerne ha mer superspillere som gjestetrenere.
  • Han lærte oss mye på en måte som gjorde at treningene ble veldig kjekke og lærerike, og så hadde vi mange konkurranser sier han.

Et konsept å bygge videre på
De 12 guttene som hovedsaklig er født i 2008 og 2009 oppfylte kriteriene til NHF. De ønsket at Viking-spilleren skulle trene et guttelag, og da FGI viste sin interesse var det full klaff.

  • Dette er et konsept som jeg har veldig stor tro på. Det å få elitespillere ut til bredden bidrar etter det vi erfarer til at barn og ungdom lærer noe nytt, blir utfordret og får nye impulser. Ofte ser vi at dette trigger håndballinteressen og at de viser interesse for håndball på det nivået vi spiller, og det synes vi er veldig fint. Det sier Samson Bjørke Kallestad som nå forlater Viking etter fire år for å spille på Bækkelaget.

Kallestad er en av fem A-lags spillere fra Viking som bidrar ute hos breddelag. Det håper han vil fortsette selv om han selv må flytte på seg.

  • Jeg har veldig stor tro på denne måten å inspirere yngre lag. Det er givende og lærerikt, og gevinsten ligger hos både de yngre lagene og hos oss, sier han.

For FGI-trenerne var det også nyttig å ha Samson med på treningen. – Det var inspirerende og vi lærte en hel del nye øvelser som guttene skal få bryne seg på. I løpet av de fem øktene Samson bidro opplevde vi 100 % innsats hos guttene, det var veldig kjekt å se hvor inspirerte de ble, sier trener Thomas Lund.

Sammen med trenerkollega Cathrine Monsen jobber de for et godt og solid nettverk rundt håndballguttene og ønsker flere velkommen på laget.

  • FGI har alltid hatt et godt håndballmiljø, og det bygger vi nå videre på, sier han.

Håndball-avdelingen i Forus og Gausel teller rundt 200 spillere og er stadig økende. Men også her har fjorårets pandemi satt sitt preg og spillere har sluttet. Det håper FGI å veie opp for til neste håndballsesong.

Vil ha mer håndball
Guttene på FGI-treningen denne mandagen er veldig fornøyd med å få spille håndball flere ganger i uken, men de kunne gjerne hatt enda mer av det i hverdagen.

  • Jeg kunne tenkt meg mye mer håndball i gymtimen på skolen, og så håper jeg at vi skal spille mye kamper etter sommeren, sier Erlend Hellem Korsbø.

Felles for guttene er at de tror det er mange gutter på deres alder som ikke egentlig vet hvor kjekt det er å spille håndball.

Bergenseren Samson Bjørke Kallestad har spilt for Stavangers Viking Håndballklubb de siste fire årene. Han er en av flere som har brukt en del tid på trening med barn, noe som har gitt både ham og dem mye. Kallestad signerte nylig ny kontrakt med Bækkelaget for de neste par årene.

For få dager siden ble ett av Samsons mål nominert til årets mål i Rema 1000-ligaen.