Flytende badstue til Hinna

Foto: Ingrid Smistad
Del på Facebook
I løpet av juli/august kan Damp Stavanger være på plass i Hinna kommunedel

Tekst: Ingrid Smistad – ing_smi@hotmail.com

Damp Stavanger tilbyr flytende helårlige badstuer for badelystne gjester. Etter stor pågang og mange henvendelser, ser det ut til at det endelig kommer en flytende badstue til Hinna kommunedel. Nøyaktig hvor er enda ikke bestemt.

Den første flytende badstuen i Stavanger kom i fjor og drives av Amalie Kivijärvi og Frode Hognestad i Damp Stavanger. De står selv for bygging og drift av badstuen. Flytende badstuer er blitt et nytt og trendy konsept. Det er sosialt og bidrar blant annet til nye møteplasser og utendørs aktivitet.

– Den flytende badstuen kan benyttes enkeltvis eller for større grupper, for eksempel til teambuilding for bedrifter eller en vennegjeng som vil kose seg med badstue og bading, stå på SUP brett med mer, forklarer daglig leder Amalie Kivijärvi.

Damp Stavanger følger de til enhver tid gjeldende retningslinjene i forbindelse med Covid-19, og man kan lese mer om badstuen og hva man bør ha med seg på hjemmesiden deres

Stor etterspørsel

Damp Stavanger sin første badstue ligger flott og urbant til i Svankevigå, like ved Badedammen. Etterspørselen har vært over all forventing og nå er de på jakt etter nye lokasjoner for sine badstuer. Amalie kan røpe at Hinna kommunedel står høyt på listen.

– Vi har fått mange henvendelser fra folk som ønsker at vi skal komme til Hinna-området. Vi synes det er en veldig attraktiv lokasjon med mange arbeidende og beboere i kort avstand. Folk kan bade både før og etter jobb. I tillegg er det et etablert boligområde, og med mange boliger under utviklingen, sier Amalie Kivijärvi forventningsfullt.

I Hinna kommunedel er det allerede mange som bader hele året fra blant annet kaianlegget i Hinna Park. Damp Stavanger kan fortelle at de har vært i dialog med Hinna Park og OBOS om mulig lokasjon for badstuen på Hinna, og håper den kan være i drift i løpet av sommeren i år.

– Det tar litt tid å bygge badstuen, men forhåpentligvis er vi på plass i juli/august, sier Amalie.