Bertha Veggeberg (81)

Bertha Veggeberg
Del på Facebook
Helse, eldre og samferdsel er Bertha Veggebergs fokusområder.

Bertha Veggeberg (FrP) har vært aktiv politiker i 40 år. Hun er like aktiv i dag og konsentrerer seg mest om temaene helse, de eldre og samferdsel.

Tekst: Jorunn B. Eia – jorunn.eia@gmail.com

Foto: Privat

Bertha Veggeberg er født og oppvokst på Randaberg, men flyttet til Vaulen i voksen alder. Hun har vært medlem i Fremskrittspartiet (FrP) i 40 år.  Der har hun hatt verv i bystyret, formannskapet og levekår og er nå medlem i fylkesstyret i Rogaland FrP. Der er hun studieleder med ansvar for at kurser i fylket blir satt i gang. Hun sitter også i kommunedelsutvalget i Hinna kommunedel og er vara til styret i Stavanger FrP.

Veggeberg ble pensjonist som 65-åring etter arbeid i butikk-/byggebransjen og har siden hatt muligheten til å konsentrere seg om politikken. -Det var FrP jeg var mest enig med, svarer hun på spørsmålet om hvorfor hun valgte akkurat det partiet. -FrP har nok endret seg litt på disse 40 årene, men for meg har helse, de eldre og samferdsel vært det viktigste, og der har partiet holdt stand i alle år.

Hinna kommunedel

Det er ikke alltid politikerne i kommunedelene føler de får gjennomslag for sine hjertesaker. Veggeberg er fornøyd med flere saker hun har vært med på å sette i gang.

-Jeg er stolt over at vi fikk gjennomslag for at 5% av parkeringsplassene skulle være reservert for funksjonshemmede. Det er viktig at alle har anledning til å bruke bilen, mener Veggeberg.

-Nå er håpet at vi skal få svømmehall på Hinna etter å ha blitt lovet dette i 50 år! Der vil vi jobbe for at vi får varmtvannsbasseng, slik at eldre, syke og funksjonshemmede kan ha et sted å trene med oppvarmet vann. Vi er over 22.000 innbyggere på Hinna og det var på tide at våre innbyggere nå får tilgang til en egen svømmehall.

-Det er flott at vi er i gang med byggingen av veinettet gjennom Hinna. De har en ‘rusjen’ tilværelse på Gausel akkurat nå, men når alt er ferdig, blir det flott.

-Det er trist med Frue Gamlehjem som skal legges ned innen utgangen av neste år. Både beboere og pårørende har vært fornøyd med den typen hjem som ikke er sykehjem, men som passer for gamle som ikke lenger kan bo hjemme, men ikke er syke nok for sykehjem.

-Jeg synes folk flest burde vært mer interessert i politikk, men forstår at man i dag har det travelt med jobb og aktiviteter etter arbeidstid, avslutter Veggeberg.

Fritidsaktiviteter

Bertha Veggeberg har ikke problemer med fritiden. Den går til politikk og frivillig arbeid. Hun har vært frivillig på sykehuset, natteravn, eksamensvakt på universitetet og vært med på å organisere TV-aksjonen i Hinna kommunedel. I tillegg er hun glad i å reise. -Jeg har kun vært i Syden to ganger. Jeg liker best å reise til andre steder, som for eksempel Island, Grønland, bilturer og bussturer. Nå savner jeg veldig å kunne reise. Covid-19 har satt en stopper for mye. Vi får håpe det ordner seg etter hvert når folk er vaksinert.