Scandic Stavanger Forus – den nye møteplassen på Hinna

Scandic Stavanger Forus - den nye møteplassen på Hinna
Del på Facebook
Covid-19 stengte ned hotellet i fjor. Nå har de åpnet igjen og ønsker å satse på nærmiljøet.

Tekst og foto: Jorunn Braathen Eia – jorunn.eia@gmail.com

Ulrika Larsson, direktør på Scandic Stavanger Forus har mange jern i ilden. -Vi ser nå fram til en lysere framtid. Etter flere måneder med nedstengning og mange ansatte permittert, har vi stor tro og håp om at vaksineringen vil føre til nye smitteregler slik at vi kan møtes igjen, både på jobb og privat. Nå har folk behov for å møtes og vi står klare til å ta imot, sier en optimistisk hotelldirektør.

Scandic Stavanger Forus har blant annet oppgradert sitt tekniske utstyr, spesielt for Teams på storskjerm. -Vi har en konferansesal på 540 kvadratmeter som kan deles i fire. Der har vi muligheten til å ha god avstand mellom bordene og organisere møter, konferanser, konfirmasjoner og bryllup kombinert med Teams på storskjerm og fysisk tilstedeværelse. Scandic Forus har totalt 17 konferanserom, så her finnes bare muligheter! Vi kan tilrettelegge for den avstand som er ønskelig.

Bryllup og Teams

Larsson ser for seg at både artister, stand-ups, næringsliv og private kan gjennomføre sine møter i konferansesalen på hotellet der smittereglene er tatt godt vare på. -Jeg tror folk nå er sultne på å møtes fysisk. Dette har vi tatt konsekvensen av og derfor investert i nytt utstyr, forteller hun. -Jeg har en bekjent som giftet seg i vinter der brudens pappa var med på Teams under hele bryllupsmiddagen. Han satt hjemme i Sverige pyntet i dress og var med hele kvelden!

Scandic Stavanger Forus - den nye møteplassen på Hinna

Storskjem i hyggelig fellesområde

Den store baren i resepsjonsområdet har stor TV-skjerm over peisen som fungerer utmerket til fotballkamper, MGP og andre treff. -Vi håper dette området kan bli et koselig treffpunkt for folk på Hinna, sier Larsson og legger til at for øyeblikket er alkoholserveringen stengt og matservering begrenset. -Når vi etter hvert får lettere regler, håper vi dette barområdet vil bli godt brukt.

-Det har vært et spesielt år for oss i hotellbransjen. Vi har måttet legge om rutiner og den generelle driften på hotellet. I dag er alle avdelinger på hotellet tilpasset smittereglene. Det er viktig for oss at alle føler seg trygge når de besøker oss, forteller Larsson. Hun sier at omtrent en femtedel av staben er på jobb, mens resten er permittert.

Lærlinger får ta fagbrev

-Vi har heldigvis besluttet å ta godt vare på de to lærlingene vi har på kjøkkenet. De skal få bli her til de er ferdige med fagbrevet. Lærlingen Simon har i oppgave å lage dagens frokost. I dag har han laget en muffins basert på nøtter og rosiner. Han har fått mange forskjellige oppdrag i disse månedene. Blant annet jobbet kveldsvakt med resepsjonen der han har laget middag til gjester som bor på hotellet og som trengte et måltid. Restauranten vår har kun vært åpen for frokost, men det er viktig at vi også kan tilby middag til våre gjester. Det handler om å hele tiden tenke nytt og finne muligheter, ikke begrensninger!

Scandic Stavanger Forus - den nye møteplassen på Hinna

«Scandic in the society»

-Scandic Stavanger Forus har også besluttet å fortsette samarbeidet med den lokale bedriften Attende, som har ansatte med tilrettelagt arbeid. De leverer blant annet oppskåret frukt og italiensk salat, sier Larsson. -Vi ønsker å være en bedrift som er tilstede i lokalsamfunnet og hjelper andre. Dette er en del av vårt «Scandic in the society» arbeid.

-Vi ønsker å være en levende og god møteplass der man føler seg hjemme. Målet er å være en god nabo og ta godt vare på nærmiljøet, sier Larsson og legger til at hun ønsker seg mange besøk, enten det er en frokost med familien, et bryllup, en bursdag, en fotballkamp, et hjemmekontor eller et møte med jobben. Alle skal føle seg velkommen!

Følg Scandic Stavanger Forus på Facebook.