Kontrakt til Montasjelaget

Tildeling av kontrakt: Fra venstre: Lars Egil Borsheim, prosjektleder bygg Nye SUS, Jonas Nordnes Berglind, jurist/rådgiver anskaffelser Nye SUS, Ragnhild M. Bø, prosjektleder logistikk, Daniel Wærholm, daglig leder Montasjelaget og Rolf Thingbø, prosjektleder Montasjelaget. Foto: Nye SUS/Helse Stavanger
Del på Facebook
Montasjelaget AS på Forus har vunnet kontrakt om å levere driftstjenester på byggeplassen for Nye SUS. Kontrakten har en verdi på 12,5 millioner kroner.

Tekst: Jorunn B. Eia – jorunn.eia@gmail.com /

-Vi er kjempefornøyde. Dette vil sikre arbeid for 5-6 personer noen år fremover. Kontrakten er en rammekontrakt og varer til sykehuset er ferdig bygget i 2024, forteller daglig leder Daniel Wærholm i Montasjelaget.-Dette er den største kontrakten vi har hatt hittil. Arbeidet vi skal gjøre er ad-hoc og vil variere etter det behovet de har. Montasjelaget ble startet i 2011 og har totalt 27 ansatte.

-Det er flott å ha Montasjelaget på plass. De skal bistå med daglig drift på byggeplassen. Formålet med avtalen er å dekke Nye SUSbehov for tjenester i forbindelse med blant annet vedlikeholdsarbeid av anleggsvei, byggeplassgjerde, nødvendig sikringsarbeid, vannhåndtering inne og ute, klargjøring og øvrige driftstjenester på byggeplass, sier prosjektdirektør Kari Gro Johanson i Nye SUS i en pressemelding.På anleggsveiene er det behov for soping, støvbegrensning, snørydding, og strøing, inkl. nødvendig utstyr, og Montasjelaget avløser den entreprenøren som har ansvar for dette når de er ferdige med sine arbeider og forlater byggeplassen. Montasjelaget skal også sørge for vannhåndtering inne og ute – overvann innvendig, pumper, vannsuger, feiemaskin/ byggestøvsugere, og øvrig nødvendig utstyr.

Oppgavene består også av en del forberedende arbeid for å klargjøre for ulike entreprenører før oppstart, slik at fremdriften går greit. Dette omfatter også innvending belysning i fellesarealer, midlertidige dører, midlertidige vegger, sikre inventar, snørydding, strøing, soping, vedlikehold av byggegjerdet og en rekke andre oppgaver.

-Vi er i ferd med å bli godt kjent på byggeplassen. Det er fint å bli en del av den store familien her og vi har mye å ta fatt i. Vi er ikke redd for å ta i et tak og står på der det trengs, sier Daniel Wærholm.