Hett boligmarked

Hett boligmarked
Del på Facebook
Da pandemien kom til landet for ett år siden, var det ingen som trodde boligmarkedet ville få den oppgangen vi har sett. Hinna kommunedel har fått oppleve sin del av veksten.

Tekst og bilde: Cecilie Skram Gil – ceciliegil@gmail.com

Eiendomsmegler Fredrik Simonsen hos EiendomsMegler 1 på Mariero forteller at det har vært et enormt trykk på markedet i kommunedelen det siste året.

-Vi var alle redd for en voldsom nedgang i forbindelse med pandemien, men etter en måned snudde det helt, forteller den erfarne eiendomsmegleren.

Vi ønsker å investere i våre hjem

– Vi har ikke reist det siste året og vi vet ikke når det kommer til å skje igjen, færre bruker penger på fornøyelser og den rekordlave renten gjør at vi har mer penger å rutte med. Summen av dette gjør at vi tar oss råd til å kjøpe dyrere hjem, men også å investere i oppussing i hjemmene vi allerede har forteller Simonsen.

-Hinna kommunedel har alltid vært et populært sted å bo forteller han, og vi kan se at prisene kan sammenlignes med Madlamark og Stokka.

I Stavanger har vi sett en total oppgang i boligmarkedet på 3,2% det siste året.

-Etterspørselen etter boliger er stor, og tilbudet har gått ned, så dette er med på å presse opp prisene for boliger. I januar i år, er det lagt ut 7% færre boliger til salgs enn på samme tid i fjor, sier eiendomsmegleren.

Trykk på visningene

-Vi har opplevd et enormt trykk på visningene det siste året. Dette gjelder spesielt for eneboliger med hage, men også for tomannsboliger som er attraktivt for flere familier, sier Simonsen.

-Hinna kommunedel har boliger for folk i alle livsfaser. Både leiligheter, rekkehus og store eneboliger gjør at dette er en kommunedel for alle, både små og store. Det finnes jo helt klart områder i kommunedelen som er ekstra attraktive, spesielt dem som ligger nær sjø og mark og ikke minst de eiendommene hvor man får en god hageflekk med på kjøpet. Disse boligene er det stor rift om, forteller han.

-Vi skal snart i gang med utviklingen av flere eneboliger i krysset Stasjonsveien og Stasjonshagen på Vaulen, og disse boligene regner vi med det blir stor rift om, da de befinner seg i en gate som er ærverdig og som det sjeldent blir solgt boliger i.

Hinna kommunedel er et godt sted å bo

-Jeg synes Hinna kommunedel er et fantastisk sted å bo.

Eiendomsmegleren som opprinnelig kommer fra Stokka, men som i dag bor på Hinna, trives utrolig godt i kommunedelen. Han har tre barn som går i barnehage og på skole i området, og stedet som nå har blitt hans hjem, er veldig godt tilrettelagt for ham og familiens livssituasjon som småbarnsfamilie.

-Barna kan gå til nærmest alle fritidsaktiviteter, og må man kjøre, er det ikke langt til noe som helst. Ikke minst er det kort vei rett inn i Sørmarka og ned til Vaulen og Hinna badeplass. Dette er kvaliteter man ikke finner mange andre steder i denne byen, sier han.

Fantastiske service- og rekreasjonstilbud

Ingen kommunedel kan skilte med den nærheten som finnes til både sjø, skog og mark, og samtidig ha alle de servicetilbudene som finnes. Fra Mariero til Forus finner man både bespisning, shopping, industri og næringsliv.

-For mange er dette viktig når de velger bosted, forteller Simonsen. Her er det virkelig et tilbud for alle, både dem som ønsker å bo urbant, men også for dem som ønsker å bo i etablerte strøk.

Ydmyk lokalmegler med beina plantet på jorden

-Det er ikke lett å gjemme seg når man megler i den kommunedelen man bor i, sier han. Kjøpere og selgere treffer meg på butikken, i barnehagen, skolen og på fritidsaktiviteter, så det krever at man holder beina godt plantet på jorden og er ydmyk overfor den jobben man gjør, og overfor dem jeg jobber for.

I fjorten år har Fredrik Simonsen jobbet som eiendomsmegler, og han synes det er utrolig kjekt å selge boliger i det området hvor han selv bor.

-Jeg kjenner nabolaget og området hvor jeg selger boliger og det gjør at jeg ikke kan gjemme meg bort hverken når det gjelder kunnskap eller som privatperson, forteller nabolagsmegleren.