Kultur på tvers

Vi har grillet mye den siste tiden
Vi har grillet mye den siste tiden
Del på Facebook
Det er på Gausel bydelshus det skjer

Edyta Lenarczyk – edyta.lenarczyk@stavanger.kommune.no /

Vinteren har vært preget av både nedstenginger og gjenåpninger. Til tross for usikkerheten, har vi klart å være ved godt mot! I februar åpnet vi igjen for våre faste barne- og ungdomsgrupper og deres fritidsaktiviteter. Dette er svært gledelig, og vi gleder oss til alle brukere kan komme tilbake igjen!

Vi er glade for at vi fremstår som en attraktiv møteplass. Bydelshuset har gjennomgått en total forandring, de siste månedene har vært brukt på maling, pynting, skiftning av lysene. Her skjer det masse! Nå er det en enda hyggeligere plass å feire sammen med familie og gode venner!

Bydelshuset vårt brukes av mange organisasjoner. Mange aktiviteter er foreløpig satt på vent.  Når myndighetene tillater det, vender iNorge og Kulturskolen tilbake til oss på onsdager. Torsdager vil bydelshuset fylles av mange glade jenter – klare for indisk dans i regi av Zankar Dance Academy. Swing kurset i regi av Salsaklubben er noe voksne kan bli med på torsdager.

Nytt hos oss er en Språkkafe for alle som ønsker seg en plass de kan praktisere norsk. Det kan være vanskelig å finne en trygg plass hvor man kan snakke norsk med andre som også vil lære språket – Gausel bydelshus er en slik plass! Vi har stor glede å meddele at i samarbeid med Hinna Frivilligsentralen tilbyr vi Språkkafe hver fredag fra midten av mars. Mer informasjon? Ta kontakt med fritidslederen på bydelshuset! Lyst å bli frivillig? Ta kontakt med Hinna Frivilligsentralen!

Gausel bydelshus - her kan dere feire de skikkelig store dagene!
Gausel bydelshus – her kan dere feire de skikkelig store dagene!

Pakwaan Hjemmelaget Indisk Mat

Vi har stor glede av å kunne meddele at Pakwaan Hjemmelaget Indisk Mat har åpnet dørene hos oss i helgene. Her kan du bestille noe skikkelig digg, nye menyer legges ut hver uke. Man må bestille på fredag for å hente maten lørdag eller søndag. Foreløpig er det kun åpent for henting, men følg med – plutselig kan du spise inne hos oss! Som Poonam Khurana, eier av Pakwaan sier – kalorier teller ikke når det er helg, unn deg noe godt!

Bamsefaret åpen barnehage

Er en åpen kommunal barnehage hvor man møter andre som er hjemme med barn i alderen 0-6 år. Dette er en fin anledning for å bli kjent med andre foreldre på, knytte nye kontakter og bli kjent med nærmiljøet. Bamsefaret er åpen hver mandag og torsdag 09:00-14:30, tirsdag 09:00-14:00. Hver tirsdag kommer det en familieveileder fra Kvalaberbarnehagene sin familiegruppe. Henne kan man spørre om det meste når det gjelder barn (søvnrutiner, måltider, samspill osv.) For mer informasjon, besøk: https://www.minbarnehage.no/hinna.

Juniorklubb

Juniorklubben er godt i gang med sine aktiviteter. I starten av året hadde vi noen fine turer til Gausel Fritidsgård for å grille der. Vi grillet også ved bydelshuset. Dette falt godt i smak hos ungene.

Juniorklubben møtes hver tirsdag 14:00-16:30 på bydelshuset, hver torsdag i kjelleren til Hinna kirke. Opplegget er likt. Vi serverer god mat og har kjekke aktiviteter med barna fra 4-6(7) klasse. Her går det mye barberingsskum og linsevann – vi elsker å lage slim, bake muffins og perle. Vi synes det er superkult å bruke diskoteket, også!

Juniorklubben er en plass å være på etter skoletiden, gjøre lekser eller tilbringe tid med venner. Bli med! Tilbudet er gratis og åpen for alle som går i 4-6(7) klasse? Ønsker ditt barn å bli med? Ta kontakt så hjelper vi gjerne med det.

Step in og Marshmellows
Step in og Marshmellows

Step in Ungdomsklubb

Step-in fritidsklubb måtte dessverre holde stengt mellom 04.01 og 26.01 på grunn av korona restriksjonene slik som alle andre. Vi benyttet anledningen til å treffes i små grupper ute eller på internett de dagene vi skulle hatt klubb inne. Flere ganger i uken kledde vi godt på oss og brente bål i skogen eller på fritidsgården. Det var kaldt, men med varme fra bålet og kakao koste vi oss.  Musikk, pølser og marshmellows gav også god stemning.

De dagene det var for stygt vær til å være ute hadde vi leker og konkurranser på video.

I uke 4 kunne vi endelig åpne opp for 20 stk per kveld og vi gleder oss til å endelig treffe ungdommene inne igjen.