19 år med velvære

Gjengen på velværesenteret: Fra venstre: Cam Thi Tran, Solveig M. Undheim, Kate Johannessen, Hilde Henriksen og Helena Skogmo.
Del på Facebook
Gausel frisør & velværesenter er et fellesskap med like selvstendig næringsdrivende innen frisør og skjønnhetspleie. Her kan man få alt i ett.

Tekst og bilder: Ingrid Smistad – ing_smi@hotmail.com /

På Gausel frisør & velværesenter tilbyr bedriftene tjenester innen ulike bransjer, og dekker alt fra topp til tå. Senteret ble etablert 1. juli 2002 og består i dag av fem selvstendig næringsdrivende kvinner som er en del av Gausel frisør & velværesenter. Gjengen holder til i 1. etasje, og de er svært fornøyde med å være en del av det unike fellesskapet. De ser på hverandre som kollegaer i ulike bransjer hvor de sammen skaper et mangfold for sine kunder.

– Å drive sin egen virksomhet er utrolig spennende, men det kan også være ensomt. Nettopp derfor kan et felles lokale og kollegaer gjøre det lettere. Man kan dele på noen av driftsutgiftene og få støtte og ideer fra hverandre. Alle har egenskaper som kan brukes; noen er flinke på regnskap, noen på interiør og andre på sosiale medier. Dette er en stor styrke. Du kan tillate deg å ha litt fri og likevel vite at der er kollegaer som kan ta imot kunder for deg, skryter frisør Hilde Henriksen.

Trivsel, arbeidsglede og yrkesstolthet

Ideen til fellesskapet kom etter at frisør Solveig Undheim og autorisert fotterapeut Kate Johannsen egentlig skulle ha vært med på et liknende konsept et annet sted, men takket nei til det. Dagen etter så Undheim at det var ledige lokaler på Gausel, og de var i gang i løpet av noen måneder. I dag har de kunder i alle aldersgrupper, både damer og menn.

Konseptet vi tilbyr er enestående. Det er gøy å drive senteret og vi gleder oss på hverandre sine vegner. Hos oss opplever man fantastisk service og faglig ekspertise. Trivsel, arbeidsglede og yrkesstolthet er grunnlaget for å føle velvære og trygghet ved å besøke oss, sier Undheim.

Solveig Margrethe Undheim har mange års erfaring som frisør, mens Kate Johannesen er utdannet som autorisert fotterapeut ved Hinna Videregående skole i 1993.

Bred erfaring

De er totalt tre frisører, én fotterapeut og én hudterapeut på velværesenteret i dag. Her får man «det meste samlet under ett tak» og man har mulighet for å slå sammen flere behandlinger.

– Kundene kan komme å få ulike behandlinger samtidig, for eksempel mens hårfargen din virker kan du få stelt bena hos vår fotterapeut. Eller få en deilig ansiktsmaske hos vår hudpleier mens neglelakken din tørker, forteller Hilde Henriksen.

I tillegg til Johannesen og Undheim som har vært der fra starten, er det i dag tre andre damer på senteret. Cam Thi Tran kommer fra Vietnam og er utdannet frisør med over 18 års erfaring. Helena Skogmo er utdannet hudpleier og brenner for faget, mens Hilde Henriksen er frisør med 30 års erfaring i faget.

– Det har vært en fantastisk tid fylt av kreativitet, arbeidsglede og ikke minst møter med flotte mennesker, hver med sin unike historie. Fortsatt gleder jeg meg til å gå på jobb hver dag! Sier Henriksen.

Flere bedrifter

Gjengen på Gausel frisør & velværesenter synes det er viktig å nevne at i samme bygg på Gausel finner man også en rekke andre bedrifter. Blant annet naprapater, hudklinikk, regnskapsfører, healer, negledesigner, vippeteknikker, familieterapeut og kunstgalleri.

– Her på bygget er det mange bedrifter, men det er viktig å skille Gausel frisør & velværesenter fra resten. Vi fem i 1. etasje har felles telefon, åpningstid, hjemmeside og bookingsystem, mens de andre har egne systemer. Vi ser likevel på de andre leietakerne på bygget som en del av fellesskapet, og vi bidrar alle til det unike fellesskapet og hjelper hverandre der vi kan, forteller Hilde Henriksen.

Lokale kunder

Smittevern tas på største alvor på Gausel frisør & velværesenter og her gjør de alt for at kundene skal føle seg trygge til enhver tid. De har god avstand mellom kundene og er nøye på desinfisering. I tillegg bruker de munnbind og oppfordrer alle kunder til det samme.

– Vi merker det med en gang når det lettes på tiltakene, da begynner telefonen å ringe, sier Kate Johannesen og legger til at de ønsker å få takket alle deres kunder som har støttet opp om dem gjennom dette utfordrende året.

I disse tider lages det ny bussvei på Gausel og senteret vil få ny innkjørsel og parkering. Når den nye bussveien er ferdig, vil bussholdeplassen være like utenfor inngangsdøren. Velværesenteret vil informere kundene underveis når gravearbeidet starter.